Klima og miljøvernminister Tine Sundtoft kommer til Hjerkinn

Tirsdag 9. juni åpner klima og miljøvernministeren Besøkssenter villrein

Tirsdag 9. juni kl 15:00 kommer klima- og miljøminister Tine Sundtoft til Hjerkinn for å foreta den offisielle åpningen av Besøkssenter villrein på Hjerkinn. Arrangementet er åpent for alle!

Norsk Villreinsenter har i samarbeid med Pilegrimssenter Dovrefjell og iNasjonalparker, hatt et langsiktig prosjekt for å etablere et aktivitets- og opplevelsesområde på Hjerkinn. Langs en opparbeidet gangsti mellom bygningsmassen ved Hjerkinnhus og E6, vil den besøkende få innblikk i vår flere tusenårige natur- og kulturhistorie.

Info-boks
Noe av det første som møter den besøkende på tunet til Besøkssenter villrein og Pilegrimssenter Dovrefjell er en spenstig info-boks.

I den ombygde skipscontaineren får man smakebiter på hva man kan se, lære og gjøre i området rundt oss. Vi har nå fått et spennende objekt for informasjonsformidling på Hjerkinn!

Aktivitets- og opplevelsesområde
I aktivitets- og opplevelsesområdet leder en 800 meter lang grussti deg forbi ulike fangstminner. Her kan du se rekonstruerte fangstgroper for villrein, falkefangstanlegg etter Hollandsk metode, ei revefelle og et flott sælehus.