Pilegrimsledens dag 2016

I 2014 arrangerte vi for første gang det vi da kalte «Åpning av pilegrimssesongen», hvor hele leden mellom Oslo og Trondheim ble vandret i etapper på én dag. I fjor omdøpte vi arrangementet til «Pilegrimsledens dag», i år har vi satt av søndag 5. juni – bli med du også!

«Pilegrimsledens dag» er et fellesarrangement for hele Gudbrandsdalsleden. Initiativet kommer fra Nasjonalt-  og regionale pilegrimssenter som har utfordret mange forskjellige arrangører langs leden. På strekningen fra Sel i sør til Skaun i nord inviterer historielag, vertskap på overnattingsteder, pilegrimsforeninger, kommuner med flere til i alt 5 vandringer i 7 kommuner. Det arrangeres i tillegg en rekke vandringer andre steder på pilegrimsleden mellom Oslo og Trondheim, Norges og Skandinavias egen camino! Dagen er for 2016 er fastsatt til 5. juni. Enkelte vandringer legges også til lørdag 4. juni eller mandag 6. juni. Målet er at det er én vandring i hver kommune langs leden!

I kommunene Sel, Dovre, Oppdal, Rennebu, Meldal, Orkdal og Skaun har vi følgende vandringer:

1. Sel kommune:
Vandring fra Otta til Nord-Sel, søndag 5. juni kl. 11.00. Oppmøte Otta skyss-stasjon. Avsluttes med ttermiddagsmesse i Nord-Sel kirke, transport tilbake til Otta. Vandringsleder: Sel historielag.

2. Dovre kommune:
Vandring fra Vollheim til Engelshus, mandag 6. juni kl. 18.00, ca. 7 km
Vi tar alle med oss litt kaffe og litt å biteti og tar en rast og skravler litt. Vi går så langt vi kommer etter vær og kondisjon, målet er Engelshus. En kort tur for å bli bedre kjent på Pilegrimsleden. Arrangør: vertskapene på noen av overnattingsstedene i Dovre.

3. Oppdal kommune:
Pilegrimsfelleskapet St. Olav i Oppdal inviterer til kveldsvandring med påfølgende gudstjeneste i Oppdal kirke søndag 5. juni kl. 20.00 – nærmere info kommer.

4. Rennebu og Meldal kommuner:
Vandring fra Jordlia i Rennebu til Meldal kirke, søndag 5. juni kl. 10, ca. 10 km.
Vandringen tar ca. 4 timer og avsluttes med en samling i kirka og kaffe i prestegårdshagen. Ta med matpakke og drikke, husk godt fottøy.

5. Orkdal og Skaun kommuner:

Vandring fra Skytterhuset på Svorkmo til Skaun kirke – nærmere info kommer.

Vil du være med å ta ansvar for å vandre en annen etappe, alene eller sammen med andre? Ta kontakt med Pilegrimssenter Dovrefjell så koordinerer vi vandringen!

Merk: Endringer i programmet kan komme, husk å sjekke program i dagene før vandrestart.