Pilegrimsledens dag 2019

Søndag 2. juni arrangere Pilegrimsledens dag på Gudbrandsdalsleden. Det blir en rekke vandringer på ulike steder fra Oslo til Trondheim.

«Pilegrimsledens dag» er et fellesarrangement for hele Gudbrandsdalsleden. Initiativet kommer fra Nasjonalt-  og regionale pilegrimssenter som har utfordret mange forskjellige arrangører langs leden. På strekningen fra Sel i sør til Skaun i nord inviterer historielag, vertskap på overnattingsteder, pilegrimsforeninger, kommuner med flere vandringer i 7 kommuner. Det arrangeres i tillegg en rekke vandringer andre steder på pilegrimsleden mellom Oslo og Trondheim, Norges og Skandinavias egen camino! Dagen er for 2019 er fastsatt til 2. juni. Målet er at det er én vandring i hver kommune langs leden!

Det blir vandringer i kommunene Sel, Dovre, Oppdal, Rennebu, Meldal, Orkdal og Skaun - program legges ut når det er klart:

1. Sel kommune:

2. Dovre kommune:

3. Oppdal kommune:

4. Rennebu og Meldal kommuner:

5. Orkdal og Skaun kommuner:

- VANDRING FRA HONGSLO TIL SKAUN KIRKE SØNDAG 2. JUNI

Orkdal kommune og Skaun kommune inviterer til Pilegrimsleias dag søndag 2. juni 2019 med fellesvandring fra Hongslo over Skaunakjølen til Skaun kirke.

Det er tilbud om skyss med minibuss fra Venn kl. 09.00. Det vil også være minibuss fra Venn tilbake til Hongslo kl. 16.00. Pris pr pers i minibuss kr 100,-.

Det vil bli gratis frokost til alle på Skytterhuset i Hongslo i Orkdal før avgang. 

Vandringa fra Hongslo til Skaun kirke er ca 17 km lang. For de som synes dette er noe langt er det mulig å henge seg på vandringa ved gapahuken på Snøton - øverst i Solsjøbygda.

Det blir lagt opp til at dette blir både en frilufts- og en kulturvandring. Det blir ord underveis og ved gapahuken på øverst i Solsjøbygda blir det en kulturstopp.

Vi håper på stor oppslutning, og oppfordrer til at grupperinger, trimgrupper, familier og andre «hverdagspilegrimer» blir med på denne kulturvandringa.

Denne vandringen er et samarbeid mellom Orkdal kommune og Skaun kommune og er blitt en tradisjon.

 

Vil du være med å ta ansvar for å vandre en annen etappe, alene eller sammen med andre? Ta kontakt med Pilegrimssenter Dovrefjell så koordinerer vi vandringen!