Pilegrimsvandring Trondheim - Sarpsborg 2016

Sommeren 2015 gikk Mona-Elise Wirkola fra Sarpsborg til Trondheim for å overlevere pilegrimsstaven. Nå skal staven tilbake, og du kan være med på vandringen.

Byen som ble dannet av Olav den Hellige i 1016 feirer i år seg selv, og som en del av Sarpsborgs 1000-årsjubileum skal staven vandres hjem igjen, og i motsetning til sist gang den var på tur, skal oppgaven nå fordeles på flere. Pilegrimskoordinator Mona-Elise Wirkola søker deg som synes dette høres interessant ut, og som vil oppleve store deler av pilegrimsleden og alt den har å by på av variert natur, menneskemøter og severdigheter. Starten går 13. juni fra Trondheim, og ender i Sarpsborg 28. juli. Hver etappe varer i en uke, bortsett fra den siste som er noe lengre.

Østfoldleden og Borgleden går i et frodig kulturlandskap. Her red Olav den Hellige og hans menn. Her vandret Hans Nielsen Hauge gjennom bygdene. Og her går dagens vandrere i undring, samtale, stillhet og nysgjerrighet. Sarpsborg løfter frem pilegrimsvandring som en berikende aktivitet, og paraplyen over årets vandring har vi valgt å kalle ”Mangfold til 1000”. Gjennom vår kommune går den vakre og varierte Borgleden. En godt merket og lett tilgjengelig rute som byr på adskillig mer enn man kan forestille seg uten å selv ta beina fatt.

Ta kontakt på hei@mellomrommet.com / 917 63 437 innen utgangen av mars for mer informasjon.